DORMA HQ 685x271

Dorma-Hüppe Cégtörténet

Az Ecker-Hüppe GmbH 1928 óta a Dorma-Hüppe Német Holding vállalkozás ausztriai leányvállalata, gyártóüzeme Linzben közel 100 alkalmazottjával. Az anyavállalat nagyon régi múltra tekint vissza és komoly hagyományokkal rendelkezik.

Justin Hüppe cégalapítását 1889-ben ezek a gondolatok vezérelték:
"Bolygórendszerünkben a napsütés örök valóság, érezni mindenhol, amerre csak elhalad. Fénye és melege teszi lehetővé Földünkön az életet. Mégis, ahol emberek élnek és dolgoznak, szeretnék a fényt és annak melegét maguk számára szabályozni, mértékét befolyásolni." Ez az egyszerű felismerés vezérelte Justin Hüppét, hogy Oldenburgban létrehozzon egy árnyékoló-rendszereket gyártó üzemet, melyet később a variálható térelválasztó-rendszerek gyártására alkalmas üzemmel bővített ki. Két terület, mely úgy illeszkedik egymáshoz, mint a fény és a tér.

A nemzetközi piacokra való kilépéssel a vállalkozás a közelmúltban gyors fejlődésnek indult, ami tovább folytatódik a jelenben. A Dorma-Hüppe Holding 1800 munkatárssal és gyártóközpontokkal: Németországban, Belgiumban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban és Malaysián mára már több, mint 50 kereskedelmi partnerrel és külképviselettel rendelkezik Ausztráliától az Amerikai Egyesült Államokig. A Világon az első helyet foglalja el a Dorma-Hüppe Térelválasztó-rendszereivel és vezető szerepet tölt be Európában a Dorma-Hüppe Árnyékoló-rendszerekkel.

A Mobilfal Kft. létrehozását az Ecker-Hüppe GmbH szorgalmazta, hogy meglévő piacait a Magyarországon megvalósuló beruházásokon keresztül tovább bővítse, és az ügyintézést megkönnyítse. A magyarországi képviselet bejegyzésére 2002. júliusában került sor.

Cégünk profilja: TÉRELVÁLASZTÁS - a Dorma-Hüppe hangszigetelt, eltolható térelválasztó-rendszerek. Az alapítás óta eltelt időszakban cégünk a Dorma-Hüppe Holding és az Ecker-Hüppe GmbH támogatásával nagyon sok helyre építette be a fenti térelválasztó-rendszereket.

A Mobilfal Kft. munkatársai a technika és esztétika funkcionális összekapcsolásával a legjobb megoldást kínálják belső terek létrehozására, és azok gyors átalakítására hangszigetelt mobil, eltolható válaszfalak segítségével. Termékeinkkel az életet kellemesebbé kívánjuk tenni nemcsak a munkahelyeken, a magánszférában, de kulturális területen is.

Fejlesztési tevékenységünk során különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy ne csak a végfelhasználó számára legyen a végeredmény esztétikus és könnyen kezelhető, hanem a termékeink betervezésével, kivitelezésével foglalkozó szakemberek is átéljék a "teremtés örömét".

Ehhez cégünknél magas szintû igényesség párosul nemcsak technikai-, de funkcionális- és esztétikai oldalról is. A HÜPPE Form térelválasztó- -rendszereinkből egyenes-, íves- vagy köralakú falak komponálhatók, melyek lehetnek normál - szabvány szerinti -, vagy ettől eltérő egyedi "extrém" magasságúak is.